Kankkunen.info Sukututkimusta kaikenmaailman
immeisistä ja muista ihmeistä
Katso uutisia ja videoita
*** SUKUSEURA PERUSTETTU ***
AVIT maailmalla
Powered by

Sukututkimus- ja medialeiri 10.7.- 12.7.2015 Jyväskylä-Savonlinna-Kitee-Rääkkylä

Sukututkimusleirin tavoite:
Kutsua koolle ja saada yhteyksiä muutamista karjalaisista suvuista kiinnostuneita vasta-alkavia ja jo kokeneempia tutkijoita yhteisen pirtinpöydän ääreen vaihtamaan tietojaan ja kaivelemaan uusia arkistoja ja tutkimusmenetelmiä mm. dna

Lyhyt johdanto:
Mitä sukututkimus on? Sukunsa tutkijan alkutoimet. Sukututkija menneen ajan ihmisten kohtaajana. Nykyhetken tallettajana. Sukututkimuksen historiaa.

Taustaa:
Suorlahti, Puhos ja Suoparsaari näyttää olleen useiden eri sukujen risteyspaikkana jo ammoisina aikoina. Seutukuntaa liittyy myös valtakunnallista historiaa. Kiteen kaupunki on muotoutunut pikkukylien kivijalkojen päälle ja löytyyhän sieltä myös maanmainiota museotoimintaa. Yhtäkaikki nämä yhdessä sukututkimuksen arkisto- ja kenttätyön kanssa riittävät moneen mediatuotokseen niin elokuvaksi kuin kirjallisiksi teoksiksi paperilla ja sähköisissä viestimissä.

Medialeirin sisältöä:
Mediaa on monenlaista ja sen lukemiseen että tuottamiseen on tarjolla uusia menetelmiä sekä tekniikoita. Leirin aikana on mahdollisuus oppia käyttämään Facebookia, Skypeä, videokameraa, kännykkäpalveluita sekä muita kansalaismedian sovelluksia. Tutustutaan myös ammattilaisten videokameroihin ja erilaisiin editointiohjelmiin. Tavoitteena tuottaa 10 minuutin traileri heinäpellolta sekä lukuismäärä nettisivu- ja blogikirjoituksia.

Katso myös muiden mietteitä leirien tiimoilta:
Hiitolassa Marja Karvonen innoittaa
"Tietotekniikkasukupolveen kuuluvana pidän itse hyvin tärkeänä ajantasaisia verkkosivuja. Tämän päivän nuori etsii tietoa ensimmäiseksi internetistä. Siinä suhteessa meidän on voitava tarjota myös jotain uutta, historiaa ja perinnettä unohtamatta. Meillä pitää myös olla rohkeutta uudistaa toimintaamme. Esim. virkistysleirejä voitaisiin mielestäni hyvin pitää teemaleireinä tarjoten niitä eri kohderyhmille. Miltä kuulostaisi esim. luovan kirjoittamisen leiri tai sukututkimusleiri?"


Tule myös sukukokoontumiseen ja -kokoukseen, vaikka virtuaalisesti ONLINE-sivulla

Kaitafilmikuvaaja kansallispuvussa Aihetarjotin:
* Könttätäti ja tappityttö
* Suoparsaaren kätköissä
* Täitimenniemen uskot
* Troppowara ja Hapalax
* Kankkusen kannoilla
* Väyrysten vanavedessä


Tarjouskuponki


Vakiot
Eri aiheisia tiede- ja tutkimusuutisia: Lisää linkkejä aiheessa:

Huutolaishuutokauppa
Vähiten tarjotkaa, olkaa hyvät? - ensimmäinen, toinen ja ...
Helepompaa kuin heinänteko - klikkaa vain lähetä


Site best viewed at 1024 x 768 - © Luovat Avut Updated 21.9.2010 HA | Käyttöohjeet ja -ehdot | palaute